Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november, 2017

Vasárnapi gyors ötletek II. - tolltartó konzervdobozból

Kép
Sajnos ehhez a bejegyzéshez nem sok képet készítettem, hiszen annyira egyszerű :) Bár be kell, hogy valljam, nem 1 nap alatt készült el, mivel ki kell várni a száradási időket, de egyébként kb. 5 perces munka van vele naponta és maximum 2-3 nap alatt elkészül :) Első körben fogtam egy használt, üres konzervdobozt, és leáztattam a címkéjét. Majd miután ez megvolt, és megszáradt, lefestettem Aldi-s fehér akril festékkel. Ez két rétegben történt. A belsejét bevallom, lusta voltam lefesteni még egyszer, és macerás is volt belül festeni, így ez csak egy réteget kapott. Ha teli lesz pakolva, úgysem fog látszani :) A két réteg közt vártam néhány órát. Ezután újabb várakozás következett, majd rámértem és kivágtam a kedvenc szalvétámat. A szalvéta technikáról bővebben itt olvashattok. Pentart decoupage lakkal alapoztam, majd rá a szalvéta 1 rétege, simítás és újabb réteg lakk óvatosan egyengetve. Néhány órát száradt, majd újabb lakkréteg következett. Kész :)

Vasárnapi gyors ötletek - cipősdoboz

Kép
M últ vasárnap "Slow Sunday"-t tartottam, azaz lassan, ráérősen töltöttem a napot, pihenve, mélázva az élet nagy dolgain. Persze közben nem lustán bámultam a TV-t, hanem tettem-vettem. Eszembejutott pár régóta tervezett mini-projekt. Az egyik A Cipősdoboz. Ilyen lett: A készítés menete: Rém egyszerűen fogtam egy alig használt cipősdobozt, ragasztót kentem rá, majd színes papírral borítottam be, melyet előzőleg méretre vágtam. A kiindulási állapot: Folyékony hobbi ragasztót használtam, ami nem büdös, és minden egyszerűbb dolgot megragaszt. Fontos, hogy a szélekre is kerüljön, hogy ne pörögjön fel a papír:  Aldi-s Scrap Book papírt használtam. Óvatosan rá kell simítani a papírt, néhány másodpercig ott tartani, közben igazgatni, simítani, amíg nagyjából megköt. Kész :) Természetesen ez nem egy szuper strapabíró doboz. Én mindenféle lim-lomot tartok benne, hogy ne legyen szem előtt és bármikor megtaláljam. Szekrény tetejére ideális :)

Bútorlap festése - hálószoba

Kép
Februárban költöztünk be az új lakásba, ami nem volt rossz állapotban, viszont nagyon ósdi berendezése volt, amit ott hagytak, hogy ne kelljen rögtön mindent újonnan megvennünk, hanem legyen időnk nézelődni, kitalálni, hogy hova mi illene. Nem szerettünk volna (nem tudtunk) sokat rákölteni, viszont mindenképpen ki szerettük volna csinosítani, kicsit modernizálni a saját ízlésünknek megfelelően. Mivel mindketten szeretünk barkácsolni, kézenfekvő volt az ötlet, hogy magunk csinálunk mindent, amit tudunk.  Ez volt a kiindulási állapot a hálószobában (korábban gyerekszoba volt): Először a hálószoba bútorok lefestésével kezdtem, amolyan kísérleti nyúlként. Sokat nézelődtem hobbi bútorfestő oldalakon, mit hogyan lehet festeni. Mivel a bútorok fenyő színű fóliás bútorlapból vannak, nem képviselnek nagy értéket, ráadásul az első munkám volt, ezért a költségeket minimalizáltam. Így néztek ki:  Összesen volt egy nagy ruhásszekrény, egy 4 fiókos komód, és két egyform